Een openbare laadpaal aanvragen
Algemeen
De gemeente Gennep breidt samen met Vattenfall InCharge het netwerk van openbare laadpalen uit. Bij deze laadpalen laadt u 100% groene stroom van Nederlandse windmolens.
Opladen op uw eigen oprit
Het opladen van een voertuig gebeurt bij voorkeur zo veel mogelijk op uw eigen oprit en daarmee met uw eigen stroom. Het is daarbij niet toegestaan om laadkabel over de stoep te leggen, ook niet wanneer u er een mat overheen legt. Hierdoor kunnen namelijk gevaarlijke situaties ontstaan in de openbare ruimte.
Geen laadpaal in uw buurt?
Dien via de website van Vattenfall een voorstel in voor een nieuwe locatie. De gemeente en Vattenfall beoordelen deze voorstellen elk half jaar. De laadpaal zelf kost niets, u betaalt alleen voor het opladen van uw auto.
Laadpas aanvragen
Voor gebruik van een laadpaal heeft u een laadpas nodig. De pas van Vattenfall InCharge is gratis en biedt de laagste kosten bij openbare laadpalen. U kunt deze aanvragen via de website van Vattenfall InCharge.
Vind snel een laadpaal
Met de InCharge-app kunt u eenvoudig laadpalen in de buurt vinden. De app toont of een laadpaal beschikbaar is en navigeert u er direct naartoe. Ook kunt u uw laadsessie via de app starten en betalen. Download de app hier.
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
-
De laadpaal zelf is gratis. Je betaalt alleen voor het opladen. Een overzicht van de kosten vindt u hier.
-
Nee, de laadpaal is openbaar. U deelt deze met andere gebruikers. De gereserveerde parkeerplekken zijn bedoeld om auto’s tijdens het laden te parkeren. Na het opladen vragen we je om de plek vrij te maken, zodat anderen de laadpaal ook kunnen gebruiken.
-
De gemeente Gennep en Vattenfall InCharge beoordelen elk half jaar de gebruiksdata van bestaande laadpalen en de ingediende voorstellen. Hierbij kijken ze onder andere naar plekken waar al veel vraag is of waar bestaande laadpalen veel gebruikt worden. Ze stemmen de plaatsing ook af met de netbeheerder om te zorgen dat het stroomnet het aankan.
-
Elke laadpaal heeft twee laadpunten. Dit betekent dat twee auto’s tegelijk kunnen laden, elk aan één kant van de paal.
-
Het maximale laadvermogen is 11 kW. De snelheid waarmee je auto wordt opgeladen hangt af van:
- Het type auto dat je hebt. Sommige auto’s kunnen minder snel laden.
- De bezetting van de laadpaal. Als er twee auto’s tegelijk laden, verdeelt de laadpaal het vermogen.
- De belasting van het elektriciteitsnet. Bij piekmomenten kan de laadpaal tijdelijk met minder vermogen laden.
De laadpaal geeft altijd minimaal 3,7 kW. Dit is voldoende voor langzaam opladen.
-
Als u merkt dat een laadpaal in uw buurt vaak bezet is, kunt u dit melden via de InCharge-app. Op basis van deze meldingen kunnen we besluiten om extra laadpalen te plaatsen.
-
De laadpalen zijn niet alleen compatibel met de Vattenfall-laadpas, maar ook met de meeste andere openbare laadpassen in Nederland. Controleer bij je laadpas-aanbieder of deze geschikt is voor Vattenfall InCharge-palen.
-
Bel het storingsnummer op de laadpaal of meld de storing via de InCharge-app.
-
De openbare laadpalen in gemeente Gennep maken gebruik van Slim- en Netbewust laden. Dit systeem zorgt ervoor dat het elektriciteitsnet optimaal wordt benut, vooral tijdens drukke momenten. Wil je sneller laden? Zet Slim Laden tijdelijk uit via de InCharge-app of de QR-code op de laadpaal. Samen zorgen we zo voor een stabiel en duurzaam energienetwerk.
-
De laadpalen zijn van leveranciers Alfen en Evonity. Deze laadpalen zijn voorbereid voor toekomstige innovaties en hebben een display. Het laadvermogen van deze laadpalen gaat tot maximaal 11 kW.
Andere vragen?
Neem dan contact op via de website van Vattenfall of de gemeente Gennep.